Securitas Cloud
Secure, safe & smart solutions

Mijn bedrijf in de cloud

We zitten volop in een wereld van verandering: 5G wordt de nieuwe mobiele standaard, Edge computing brengt data en processing power dichter naar de bron om zo netwerk bandbreedte te blijven garanderen, en zien een nieuwe golf van automatisering. Als bedrijf kan je je niet veroorloven achter te blijven en moet je tegelijkertijd je organisatie kostenefficiënt up and running houden.

In deze snel evoluerende wereld zal een cloud-agnostische IT strategie je dan ook helpen om je organisatie te optimaliseren, superieure beveiliging te introduceren, betere prestaties te leveren en bovenal te beschermen in het geval van een rampscenario. Want of je nu wil of niet, elke dag wordt je organisatie blootgesteld aan verandering en allerlei gevaren…

Anders werken

Bedrijven en organisaties moeten op een andere manier beginnen werken. Niet alleen moeten ze de snelheid van verandering implementeren, ze moeten ook continu mee zijn met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

ICT geen doel op zich

ICT en technologie worden daarbij geen doel op zich, maar kunnen wel een effectief en efficiënt middel zijn om de bedrijfs- of organisatorische doelstellingen te bereiken. Dit in een convergerende wereld waar alles versneld samenkomt. Het IT departement wordt dus een belangrijke business enabler.

Always on maatschappij

In deze huidige “always on” maatschappij zijn ICT incidenten nefast voor je bedrijf. Ieder moment dat er een probleem optreedt met je infrastructuur, kost je geld. Of heb je al eens stil gestaan bij de impact van een cyber-gijzeling op je bedrijf, je reputatie, …

Waarom kiezen voor een Securitas Cloud oplossing

Jouw data volledig in België

Waar worden je data gehost en gestockeerd? Bij het implementeren van een cloudstrategie moet je met tal van facetten rekening houden. Aangezien we een onafhankelijke cloud-integrator en -provider zijn, kunnen we in functie van je applicaties, alle data stockeren in onze cloud-omgeving in België.

Security zit in ons DNA

Securitas staat al jaren bekend als dé betrouwbare beveiligingspartner, ook op vlak van online beveiliging. Geavanceerde ICT en technologie is daarbij geen doel op zich, maar wel een effectief en efficiënt middel om de bedrijfs- of organisatorische doelstellingen te bereiken. In de huidige wereld is beveiliging gewoon niet meer weg te denken.

Pay As You Go

Ook zonder groot ICT budget kan Securitas je de noodzakelijke ICT beveiligingsdiensten aanbieden. Bovendien hoef je met onze cloudoplossingen zelf geen hardware meer aan te kopen en vallen dus ook onderhoud en monitoring van de servers weg.

In functie van de specifieke noden, uitdagingen, budget of grootte en kennis van je organisatie helpen we je met industrie-specifieke cloudoplossingen. Je kan ook kiezen uit handige all-round packs of managed services op maat.

Professionele diensten

Een set van strategische, tactische en operationele diensten en building blocks
Securitas zorgt voor complementariteit, versterking en ontzorging van jouw ICT departement ter ondersteuning van je bedrijfsdoelstellingen.

Voorbeelden

 • Strategisch: Business Continuity Planning, opzetten van een Change Advisory Board, assisteren met je Cloudstrategie
 • Tactisch: Service Level Management, Governance cockpit
 • Operationeel: Intake & dispatching, 24/7 monitoring

Cloud Services

Predictive en proactieve services (gepackaged)
Via de Securitas Cloud krijgt je bedrijf toegang tot alle belangrijke data, applicaties en software op een veilige manier via het internet.

Voorbeelden

 • Identity & Access Management Cloud Services
 • Intrusion Prevention & detection services
 • Data management services
 • Monitoring cloud services
 • AI/ML cloud services

Cloud Solutions

All-in-one overkoepelende oplossingen (markt-specifiek)

Specifieke oplossingen voor de verschillende noden van de markt met technologische toepassingen voor onder andere Disaster Recovery, Mobiele Apps en zoveel meer.

Securitas zorgt voor een oplossing op maat en kan kostenefficiënte en hybride combinaties samenstellen.

Voorbeelden

 • IaaS: Infrastructure as a Service
 • PaaS: Platform as a Service
 • BaaS: Backup as a Service
Met mijn bedrijf in de cloud

Securitas Cloud biedt je een unieke basis, met premium connectiviteits,- opslag,- beveiligings, en analyse mogelijkheden voor al je ICT bedrijfsbehoeften

Hoge beschikbaar- heid

De cloud is perfect schaalbaar. Het toevoegen of verminderen van gebruikers, geheugen, opslagcapaciteit of rekenkracht vergen geen downtime. Wij bieden je precies wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.

Een schaalbaar systeem

Veiligheid en privacy zijn in een cloud omgeving vaak zelfs veiliger dan servers die on-premise (bij je bedrijf zelf) beheerd worden. Securitas is al jarenlang bezig met veiligheid en kan daarom een niveau halen dat voor andere bedrijven moeilijker haalbaar is.

Ga snel van start

Een standaard cloud server kan op enkele minuten tijd virtueel aangemaakt worden. Een heel verschil met eigen servers die besteld, geleverd, geïnstalleerd en geconfigureerd moeten worden. In no time ben je dus up and running!

Back-ups met een korte time to recovery

Back-ups zijn als verzekeringen. Een kwaliteitsvolle back-up is bij ons eenvoudig, kostenefficiënt en snel. Back-ups in de Securitas cloud beantwoorden aan al die criteria.

Onderhoud zonder zorgen

Onderhoud aan machines gebeurt zonder enige downtime. Onze hosting servers monitoren zichzelf en gaan in back-up bij problemen. We zijn steeds mee met de laatste high tech standaarden beschikbaar in de markt.

van CAPEX naar OPEX

Je moet zelf geen hardware meer aankopen en je hoeft ook geen gekwalificeerd IT-personeel aan te werven om je servers te onderhouden en te beheren.

ICT ≠ Grote Investering

Je ICT afdeling hoeft niet meer gepland en gebudgetteerd te worden, maar wordt gewoon een kost die hand in hand gaat met je bedrijfsvoering.

Flexibel

Je hoeft zelf geen hardware te kopen en installeren. Je betaalt een bedrag per maand, gebaseerd op wat je gebruikt of nodig hebt. Zo gaan je kosten in gelijke tred met je verbruik en kan je jouw budget flexibel beheren.

Veilig

Veiligheid en privacy zijn in een cloud omgeving vaak zelfs veiliger dan servers die on-premise (bij je bedrijf zelf) beheerd worden. Securitas is al jarenlang bezig met veiligheid en kan daarom een niveau halen dat voor andere bedrijven moeilijker haalbaar is.

Een security model in meerdere lagen

Securitas bekijkt lagen die buiten én voor de cloud staan. Zoals de fysieke beveiliging van het datacenter en de servers, netwerkbeveiliging en beveiligde connecties, enz. Maar evengoed lagen in de cloud zelf met gevirtualiseerde firewalls.

Enkele van onze klanten

Met jouw bedrijf veilig in de cloud?

Laat je gegevens achter en we praten er snel over:

*Bent u een publieke organisatie en geïnteresseerd in andere oplossingen specifiek voor uw sector? Ga naar VITO-Securitas

*Bent u een politiezone en geïnteresseerd in andere oplossingen voor politiezones?
Bekijk meer oplossingen